Een goede basis

Inhoudelijk zijn wij sterk

• Basisvaardigheden zoals taal, rekenen, lezen en spelling staan voorop.
  • Wereldoriëntatie in projecten, methode en onderzoek (wetenschap en techniek).
  • Jaarlijks het schoolproject waarin elke groep een bedrijf opzet rondom een bepaald thema.
  • Engels in groep 1-8 .
  • Expressie: handvaardigheid, tekenen, muziek en een voorstelling elk jaar door elke groep.

Optimale vormen van onderwijs en opvoeding worden ingezet

• GIP: groeps- en individueel pedagogisch handelen: systeem met effectieve instructies en zelfstandig werken waarbij ruimte is voor verschillen in aanleg en tempo.
  • Coöperatief leren: optimale groepsorganisatie met intensieve werkvormen waarbij de hersenactiviteit en daarmee leeropbrengst van kinderen wordt verhoogd.
  • Mediation voor leerlingen: omgaan met conflicten

De Vogels is ondernemend in het inzetten van middelen

• Financiële middelen worden optimaal ingezet ter optimalisering onderwijs (investeringen).
  • Subsidies worden regelmatig aangevraagd en toegewezen.
  • Moderne middelen worden effectief ingezet, bijvoorbeeld: minilaptops en tablets op geavanceerd draadloos netwerk.