14 november Afsluiting Project Wetenschap&Techniek: Constructies
23 december Middag vrij
24 dec.- 6 jan. Kerstvakantie

Afsluiting Project Wetenschap&Techniek: Constructies

Aanstaande maandag zullen diverse groepen elkaars bouwwerken kunnen bewonderen. Vol enthousiasme hebben kinderen gewerkt aan dé perfecte knikkerbaan, het Witte Huis, de supermooi gespoten raket, het Knuffelhuis, een Prachtstad en ga zo maar door. U zult er vast ook een en ander van kunnen zien bij het wegbrengen van uw kind(eren).

Voorstelling groep 3/4

Spin Sebastiaan die buiten in de kou een web maken wou en zijn vrienden die hem weerhielden omdat het ander slecht zou kunnen aflopen...een mooie herfstvoorstelling gebaseerd op een boek van Annie M.G. Schmidt. Dank lieve kinders en juf Kim en Caroline van groep 3/4!

Sinterklaasfeest

Op 12 november a.s. komt de Sint aan in Nederland en wij hopen dat hij op 2 december onze school niet voorbij rijdt. Wij verwachten de Sint en zijn gevolg rond 08.30 uur en zullen hem gezamenlijk welkom heten in de aula. Wij verzoeken de ouders om niet in de aula te blijven wachten, wegens de beperkte ruimte en ook vanwege de veiligheid.
De groepen 5 t/m 8 maken een leuke surprise voor elkaar met een aardig gedichtje. Groep 5 t/m 8 hebben ook in de middag een fijn Sintprogramma.
Op donderdag 24 november mogen álle kinderen hun schoen (gymschoen mag ook!) zetten in de klas.

Binnengekomen: Cursus 5 Tibetanen

De wereld om ons heen vraagt veel van ons, komt op ons af ook als we er niet om hebben gevraagd. Dat kost energie. Soms meer dan ons lief is. Daarbij vergeten we vaak dat er een energiebron is, binnen handbereik. Het enige wat ervoor nodig is is uitgespaarde tijd.Oude Tibetaanse monniken ontwikkelden een vijftal meditatieve bewegingsoefeningen die mensen helpen een innerlijke energiebron aan te boren. Deze bewegingen staan bekend onder de naam '5 Tibetanen'.
Energie opdoen door meditatief bewegen. De wereld om ons heen voor een moment laten zwijgen. Dat is een reis die we in zeven sessies willen gaan oefenen.
Wanneer:
- maandag ochtend van 8.45-09.45u
  31-10, 7-11, 14-11, 21-11, 28-11, 5-12, 12-12
- dinsdag ochtend van 10.00-11.00u
   1-11, 8-11, 15-11, 22-11, 29-11, 6-12, 13-12
Waar: Sunterra, centrum voor inspiratie en ontwikkeling, Clusiushof 7, Oegstgeest
Kosten: 70.- voor zeven keer (of 15.- per keer). Losse lessen zijn mogelijk
Aanmelden: via e-mail: ch.mundschin@gmail.com. Voor vragen: 06-36163412 (zie ook affiche op school)

Wij wensen u allen een fijn weekend,
team OBS De Vogels