In Vogelvlucht nr. 20

Agenda

22 Aug. Eerste schooldag
31 aug. Informatieavond
29 sept. Hutspot en minikoraal
30 sept. Studiedag, alle leerlingen vrij
3 okt. Leidens Ontzet, alle leerlingen vrij
4-6 okt. Oudergesprekken
5 -15 okt. Kinderboekenweek
17-21 okt. Herfstvakantie
24 okt. Studiedag, alle leerlingen vrij

Informatievoorziening / gesprekken ouders

In overleg met de MR, hebben wij besloten vanaf volgend schooljaar een gewijzigde gesprekkencyclus te hanteren.
Allereerst is in augustus als vanouds de algemene informatie-avond waarbij u alle informatie ontvangt over de groep van uw kind.
Daarnaast houden wij oudergesprekken begin oktober waarbij leerkrachten de voortgang van uw kind bespreken. Er is dan geen schriftelijke rapportage.
De 10 minutengesprekken worden gepland in begin februari en eind juni 2016. Hierbij krijgt u ook een schriftelijke terugkoppeling over de resultaten van uw kind. Tevens worden de Cito-scores vanuit het leerlingvolgsysteem meegenomen in de gesprekken.
Vanzelfsprekend zijn tussentijdse gesprekken op aanvraag nog steeds mogelijk.

Jaarplanning

De studiedagen staan gepland op 30 september 2016 en 24 oktober 2016.
Het vakantieschema 2016-2017 kunt u vinden op onze website www.obsdevogels.nl.
Diverse activiteiten door het jaar heen, staan binnenkort eveneens op de website.

LUS - Lunchen op School - herhaalde oproep

Indien er wijzigingen zijn of indien uw kind volgend schooljaar bijvoorbeeld een dag extra overblijft, dan verzoeken wij u vriendelijk dit vóór 15 juli door te geven aan Xandra via de mail: xandra@obsdevogels.nl.
De bijdragen van kinderen van groep 8 die de school verlaten, worden automatisch stopgezet.

Project ondernemen met muziek

Het project ondernemen was weer succesvol. Vele produkten zijn gefabriceerd en verkocht. De opbrengst is: € 1.012,08 en gaat naar micro-kredietprojecten in de derde werled via ‘’Day for Change’’. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Evaluatie Waaiermodel

Als bijlage bij deze nieuwsbrief ontvangt u het resultaat van de enquête van het waaiermodel. Wij danken u hartelijk voor het invullen.

Marebron/de Yogaboom/Sietske de Jongh

Vanaf 6 september gaat de Yogaboom verder met de series yogalessen voor kleuters, kinderen en tieners in de Speelzaal van de School. Er zijn weer veel nieuwe avonturen te beleven en tieners voor jullie alle kansen om je toolbox te vullen. De lessen zijn weer op de dinsdag- en donderdagmiddag. Naast het Brede School aanbod bied ik vanaf september ook lessen op de maandagmiddag in het gloednieuwe centrum Sunterra in onze wijk Poelgeest (tegenover de Superrr) en op woensdagmiddag in het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester in Leiden. Er is dus een ruime keus!! Welkom, een eerste les is altijd een proefles.
Dus kom gewoon een keertje kijken, alleen of samen met je ouder/verzorger en neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee.
Bij interesse verzorg ik in Sunterra ook yoga voor ouder(s)/verzorger(s)&peuterkind.
U kunt alvast via de website of via mijn mail aangeven of u daarin interesse zou hebben en of u dat individueel of in een groep zou willen doen. Voor informatie over lestijden en locaties kijk op mijn (voorlopige)website.
De actuele informatie vanaf september staat er op!!
www.sietskedejongh.nl of sdddejongh@gmail.com

Blokfluitles op de BSO

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier blokfluitles gegeven aan kinderen op de BSO.
Wil je kind ook graag muziek maken en een instrument leren spelen? Vanaf 6 september is er weer
blokfluitles op de BSO . Je leert niet alleen fluiten, maar ook ritme, maat, zelf muziek verzinnen en hoe je kunt optreden. Voor de allerjongsten die nog niet kunnen lezen gebruik ik een verhalendemethode over kikkervisjes. De les is op dinsdagmiddag.
Meer informatie en opgave: http://www.mirtetak.nl/cursussen/voor-kids/blokfluitles-vanaf-6-jaar
Lieneke Schotanus 06 41 97 23 05

Kinderen in hun sas met de VakantiePas

De zomervakantie komt er weer aan, dus ook de VakantiePas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. Vanaf 20 juni krijgen alle basisschoolleerlingen in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten de VakantiePas uitgereikt op school. De Pas vertegenwoordigt een waarde van zeker
€ 300,- aan kortingen voor kinderen en ouders, en geeft een overzicht van (zomer)activiteiten in stad en regio.
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan ‘nieuwe’ activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij.
Power!
In de VakantiePas van 2016 staan heel veel activiteiten waar kinderen power van krijgen.
Power zit overal: in spieren, hart, hoofd en buik. Al die powers kunnen groter en sterker worden. Met praten, sporten, spelen, leren, tekenen, muziek maken, eten, musea bezoeken, noem maar op. Met de VakantiePas kunnen kinderen deze zomervakantie heel wat powerrrrr krijgen! Ze kunnen een proefles nemen bij Rockademy, klimmen en klauteren in Boulderhal Kunststof, op slootsafari, salsadansen en nog veel meer.
Bovendien kunnen kinderen een fiets winnen of vrijkaartjes voor Linnaeushof. In de VakantiePas staat precies wat ze daarvoor moeten doen.
Op de website vakantiepas.nl staan eventuele wijzigingen én activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan. Ga naar vakantiepas.nl voor meer informatie.

Druktemakers!!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ op maandag 4 juli 2016 in Leiden voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar.
Kinderen zijn vaak druk; dat hoort nu eenmaal bij het kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen op ADHD te duiden. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, of een vorm van onmacht, of een signaal dat je kind niet lekker in zijn vel zit.
Met dit bericht willen wij alle ouders met kinderen van 4-12 jaar van harte uitnodigen voor de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ . Hier hoort u waarom kinderen druk zijn en wanneer druk nog ‘gewoon druk’ is.
Hoe kunt u druk gedrag voorkomen? Of hoe gaat u het beste met uw druktemaker om? Ook kunt u tijdens de bijeenkomst vragen stellen en ervaringen met andere ouders uitwisselen.
Locatie: CJG Leiden Noord
Datum: maandag 4 juli 2016
Tijd: 20.00-22.00 uur
Kosten: GRATIS
Geïnteresseerd? Meld je aan via www.cjgcursus.nl. We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. En zo kunnen we je bereiken als er onverhoopt wijzigingen zijn.

Uit de school geklapt…

Na hevige regenval, stond een gedeelte van het schoolpein onder water … helemaal blij riep een leerling : “juf …. we kunnen waterpoloën”!

Dag lieve achtste groepers!

Dag alle lieve achtste groepers: David, Senna Solin, Vince, Jarno, Tessa, Jort, Dimitri, Maaike, Brent, Alicia, Madelon, Yord, Loïs, Annika, Fieke, Rozemarijn, Jip, Mert, Sophia, Zoë, Julia, Menko, Natalie, Sem, Tijn, Floris, Raaid, Jasper, Isabeau, Lotte, Mochine, Gitte, Chris, Kasper, Maarten, Mara, Mees, Ana, Jelle, Alessandro, Tom, Sabien, Daniëlle, Mels en Tijmen!
Dank voor de mooie musical over Weet wat je wilt, over surfen, internetten en het opvoeden van ouders…
Zo blijkt maar weer dat wij ook van jullie leren en hopelijk andersom ook!
Een hele goede tijd op jullie nieuwe school en succes!


Wij wensen u allen een fijne zomervakantie
met rust, ruimte en plezier
team OBS De Vogels

Laatste nieuws

Overzicht nieuws

Sfeerimpressie

Joppendag Zomerpleinfeest
Sportdag Klokken