6 Juni Start project Ondernemen
24 juni Zomerpleinfeest 15 - 17 uur
27 juni Start schoonmaakweek

Kamp groep 8

Het was een supergezellig kamp met mooi weer, leuke activiteiten en een supergezellige groep kinderen met fijne leiding op een prachtige locatie dichtbij de bossen in Eersel bij Eindhoven.
Volgens Yord Hoekstra: “Het was best een lange reis met de bus. Toen we aankwamen gingen we onze kamers even bekijken, hoeslakes om de matrassen doen, de spullen inruimen. We hadden eerst vrije tijd en toen gingen we lunchen. Daarna een spel. Het eten was lekker. Survival was leuk, levend stratego ook. Chillen was het allerleukst!”.

Voorstelling groep 5/6

De voorstelling van groep 5/6 was een echte happening met een super swingend eindlied, dank je wel juf Sanne en kinderen!

Ouders gezocht voor geven Spaanse Les

Spaanse les is een van de extra activiteiten die kinderen op de Vogels kunnen volgen als aanvulling
op het gewone lesprogramma. Het is bedoeld voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben, maar
ook voor kinderen die de Spaanse taal machtig zijn (geweest) en deze willen bijhouden. Er wordt
gebruik gemaakt van een methode en veel gesproken aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks
leven. De kinderen die hiervoor kiezen doen enthousiast mee.
Op dit moment wordt er op de Vogels nog door Liesbeth Veenstra Spaanse les gegeven. Wegens het
schoolverlaten van haar dochter, zijn wij op zoek naar opvolging. Wij zoeken een of twee ouders die
deze lessen kunnen gaan verzorgen na de vakantie. Een groepje kinderen (4 tot 5) volgt een half uur
les. Soms zijn er twee groepjes te formeren. Indien zich twee ouders melden, kunt u de lessen om de
week geven.
Spreekt en schrijft u de Spaanse taal, werkt u graag met kinderen en doet u graag wat voor de
school? Dan is dit uw kans om met een investering van een uurtje in (of om) de week, kinderen wat
extra’s bij te brengen. U kunt zich opgeven bij Martine de Ket, Intern Begeleider op de Vogels via
martine@obsdevogels.nl

Summer school Oegstgeest - Solo travel for the independent child

Voor het tweede jaar organiseert OPOO een summer school voor alle kinderen uit de regio Leiden.
OPOO (Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest) verzorgt onderwijs aan 1250 leerlingen via haar vier basisscholen in Oegstgeest. Om kinderen te laten kennismaken met andere manieren van leren en werken, is in 2015, in samenwerking met de SKO, de summerschool opgericht.
In het eerste jaar hebben we gezien dat deelnemende kinderen razend enthousiast waren over het programma. Ze hebben ervaren dat je veel kunt leren zonder achter een tafel te moeten zitten of uit een boek te moeten werken. Ze maakten in groepjes ingewikkelde opdrachten en ervaren dat jonge en oude kinderen samen sterk staan. Ze hebben leren programmeren, robots bouwen, reptielen en roofvogels verzorgen, leren koken, en nog veel meer. En ze hebben geleerd dat allemaal in het Engels te doen, de voertaal binnen de summer school.
Het programma van de summer school wordt verzorgt in de vijfde en zesde week van de komende zomervakantie. Kinderen kunnen één of twee weken meedoen aan het programma. Een enthousiast team van begeleiders staat klaar om uw kind deze week te begeleiden in zijn of haar leerproces. De vorm van het leren mag dan anders zijn, dat er veel geleerd wordt staat vast.
Het team van begeleiders wordt aangevoerd door Sally Edwards. Zij is Engels en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs. Haar mede begeleider Peter Wilms is professioneel muzikant en hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen. Sally en Peter worden ondersteund door een team van PABO studenten.
Wilt u meer weten over de summer school? Kijk dan op onze website: www.summerschooloegstgeest.nl
Er is per week plaats voor 50 leerlingen. Inschrijven kan via onze website.