In Vogelvlucht nr. 17

Agenda

24-27 mei            Kamp groep 8

31 mei                 Schoolfotograaf

2 juni                    Sportdag

7 juni                    Bezoek Inspectie

6-23 juni              Project Ondernemen, thema “Muziek”

24 juni                  Zomerpleinfeest 15.00-17.00 uur   

Parkeren

Helaas worden nog steeds auto's geparkeerd naast de parkeerhavens op de stoepen, zowel vóór als ná schooltijd. Dit is verboden en levert gevaarlijke situaties op. Laatst werd een moeder van school aangereden door een auto die achteruit van die stoep kwam. Gelukkig liep dit goed af. Wij verzoeken u met klem uw auto daar niet te parkeren. Dit geldt ook voor oppassers, opa’s en oma’s etcetera. Wilt u zo vriendelijk zijn ook hen, indien van toepassing, op de hoogte te brengen

Mocht dit toch blijven gebeuren, zijn wij genoodzaakt de auto's met kentekennummers te fotograferen en op te sturen naar de gemeente en politie. Dit doen wij niet graag maar veiligheid staat voorop. Aangezien wij hier regelmatig aandacht aan hebben besteed in de nieuwsbrief, in de MR en OV, zien wij dit, naast het aanspreken van de betreffende mensen, als noodmaatregel.

Naast de school is een kiss & ride zone, ook daar is het verboden te parkeren voor auto's. Ouders kunnen hun fiets daar  tijdelijk zetten, waarbij de ingangen bij de hekken vrij gehouden moeten worden. De fietsenstallingen zijn alléén bedoeld voor kinderen, aangezien er anders niet voldoende ruimte is voor de kinderfietsen.
Dank u wel voor uw medewerking.

Schoolfotograaf

Dinsdag 31 mei komt de schoolfotograaf. Vanaf 08.00 uur to 08.30 uur kan uw kind op de foto met broers en zussen die nog (nog) niet op school zitten.

Broers en zussen die wel allemaal op school zitten gaan onder schooltijd samen op de foto.

Geadviseerd wordt geen fel gekleurde of witte kleding aan de doen. Pasteltinten komen beter uit op de foto.

Schoolvakanties 2016-2017

Begin schooljaar:    22/08/2016
Leidens Ontzet:        03/10/2016
Herfstvakantie:         17/10/16 - 23/10/16
Kerstvakantie:           26/12/16 - 08/01/17
Voorjaarsvakantie:   24/02/17 - 05/03/17
Pasen:                       14/04/17 - 17/04/17
Meivakantie:               24/04/17 - 07/05/17
Hemelvaart:               25/05/17 - 28/05/17
Pinksteren:                 05/06/17
Zomervakantie:         10/07/17 - 20/08/17

Voorschoolse opvang door SKO

Na de zomervakantie start SKO met voorschoolse opvang voor kinderen van OBS de Vogels.

De voorschoolse opvang (vso) wordt verzorgd in Kindercentrum Uit&Thuis aan de Lange Voort, op maandag, dinsdag en donderdag. Onze vso­opvang begint om 7.30 uur. Wij zorgen voor een rustig en gezellig begin van de schooldag. Met één van onze busjes of per fiets brengen wij de kinderen tijdig naar zijn of haar eigen klas.

Vroegservice

Soms heb je extra vroege opvang nodig, of misschien wel iedere week! Bij Uit&Thuis kun je al om

7.00 uur terecht, met een klein ontbijt voor je kind. Hoe werkt dit? Je tekent bij binnenkomst op de

groep een formulier voor een extra toeslag op je maandfactuur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitbreiden

Als blijkt dat er meer vraag is naar vso, bij 5 of meer kinderen, zullen wij de vso verplaatsen naar de Vrije Vogels beneden op school.

Wist je dat je Toeslag Kinderopvang kunt aanvragen voor voorschoolse opvang?

Vso aanvragen?

Stuur een mail naar onze klantenservice: info@sko­oegstgeest.nl. Of via: www.sko-oegstgeest.nl.


Summer School Oegstgeest - Solo travel for the independent child

Voor het tweede jaar organiseert OPOO een summer school voor alle kinderen uit de regio Leiden.

OPOO (Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest) verzorgt onderwijs aan 1250 leerlingen via haar vier basisscholen in Oegstgeest. Om kinderen te laten kennismaken met andere manieren van leren en werken, is in 2015, in samenwerking met de SKO, de summerschool opgericht.

In het eerste jaar hebben we gezien dat deelnemende kinderen razend enthousiast waren over het programma. Ze hebben ervaren dat je veel kunt leren zonder achter een tafel te moeten zitten of uit een boek te moeten werken. Ze maakten in groepjes ingewikkelde opdrachten en ervaren dat jonge en oude kinderen samen sterk staan. Ze hebben leren programmeren, robots bouwen, reptielen en roofvogels verzorgen, leren koken, en nog veel meer. En ze hebben geleerd dat ook in het Engels te doen, de voertaal binnen de summer school.

Het programma van de summer school wordt verzorgd in de vijfde en zesde week van de komende zomervakantie. Kinderen kunnen één of twee weken meedoen aan het programma. Een enthousiast team van begeleiders staat klaar om uw kind deze week te begeleiden in zijn of haar leerproces. De vorm van het leren mag dan anders zijn, dat er veel geleerd wordt staat vast.

Het team van begeleiders wordt aangevoerd door Sally Edwards. Zij is Engelse en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs. Haar mede begeleider Peter Wilms is professioneel muzikant en hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen. Sally en Peter worden ondersteund door een team van PABO studenten.

Wilt u meer weten over de summer school? Kijk dan op onze website: www.summerschooloegstgeest.nl

Er is per week plaats voor 50 leerlingen. Inschrijven kan via onze website.

Festival Duurzaam Dorp

Duurzaamheid gaat over alles wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we het fijn hebben. Wij zelf, kinderen en volwassenen, de mensen van nu. En ook de volgende generaties, dus jullie kinderen en zelfs jullie kleinkinderen.

Dan zorgen we met zijn allen goed voor ons dorp, onze omgeving en eigenlijk ook voor de hele wereld.

Wil je daar meer over weten? Of wil je meedoen? Kom dan naar het:

FESTIVAL DUURZAAM DORP OEGSTGEEST

zaterdag 4 juni,  van 10 tot 17 uur

Winkelcentrum Lange Voort (Irislaan-kant)

Met speciaal voor kinderen: Heerlijke heksensoep maken. Met zelfgeplukte kruiden uit de kruidentuin van het MEC. En dan lekker opsmikkelen natuurlijk. En als er over is, uitdelen aan mensen op het festivalterras.

Repair Kid. Hou je van knutselen, apparaten uit elkaar slopen? Ben je creatief? Heb je veel fantasie? Kom dan naar Repair Kid. Daar kan je je uitleven. Eerst afgedankte kapotte apparaten uit elkaar proberen te sleutelen. Dan kunst maken van alle losse onderdelen. Leuk en leerzaam om te doen!

Insectenhotelletje maken, zelf ijs maken in een echte ijsmachine. Van eerlijke heerlijke aardbeien en ander biologisch fruit. Mmmm!

Moe geworden van al die leuke activiteiten?

Kom dan een beschuitje met aardbeien eten of een ander heerlijk hapje of sapje op het gezellige festivalterras met fijne muziek.

Neem je vrienden, ouders, opa+oma en de buren mee, iedereen is welkom!

Voor volwassenen is er een inspirerende informatiemarkt over duurzaamheid, waar dorpsgenoten hun kennis en ervaring delen over vervoer, wonen, energie, natuur, afval, voeding, etc, Ook zijn er lezingen in het gebouw van K&O, en het gezellige festivalterras met hapjes, drankjes en muziek.

informatie: Op facebook Duurzaam Dorp Oegstgeest en de komende weken in de Oegstgeester Courant.

Laatste nieuws

Overzicht nieuws

Sfeerimpressie

Zomerpleinfeest 2 Joppendag
Klokken Sportdag