22 april Koningsspelen - vrij vanaf 12 uur
31 mei Schoolfotograaf
2 juni Sportdag

Voorstelling groep 5: ‘Schoolreis naar Londen’

Dank jullie wel lieve kinders en juffen voor de helemaal zelfbedachte theatervoorstelling vorige week met daarin een prachtig lied, begeleid met zelfgemaakte instrumentjes.
Cito entreetoets en eindtoets
Het was weer doodse stilte in de gang bij de bovenbouw want de kinderen zwoegden deze week op de cito-toetsen. Na gedane arbeid, is het goed rusten komende vakantie...
Verkeersexamen groep 7
De Kinderen rondden het theoriegedeelte vorige week af en deze week was het praktijkgedeelte. Spannend!

Koningspelen

Na een muzikale dansstart op het plein, deden alle groepen her en der leuke spelen, gezellig!

Personele zaken

Doordat Marlies Leeflang, in tegenstelling tot eerdere verwachtingen nog niet terugkeert in haar groep, zal Juf Jannicke Semertzidis haar vervanging voortzetten in groep 1/2a tot aan de zomervakantie. Juf Marlies bouwt langzamerhand haar uren op in de groep en daarbuiten.
Na de meivakantie zal juf Megan van Velzen juf Sarah vervangen in groep 7. Juf Sarah zal na haar verlof niet meer terugkeren op De Vogels vanwege persoonlijke omstandigheden..
Juf Robin Kramer zal op donderdagen en vrijdagochtenden in groep 4 staan, ter vervanging van ouderschapsverlof van juf Carolien.

Kom!.. en Klim mee in de Yogaboom - Kinder-en Tieneryogalessen

De Lente-Zomerserie
De laatste serie lessen voor de zomervakantie. Start na de meivakantie en doorlopend tot begin juni/half juni
Kinderyoga “Soepel en speels” groepen 1,2,3 en 4
Dinsdagmiddag van 15.00- tot 16.15 uur.
Kinderyoga “Lekker in je vel” groepen 5 en 6
Donderdagmiddag van 15.00- tot 16.15 uur.
Tieneryoga “Eigen Power” groepen 7 en 8
Donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur.
De lessen worden gehouden in de Speelzaal van OBS de Vogels. En… misschien gaan we, bij mooi en warm weer, ook een keertje naar buiten, nabij de school.
Ook deze laatste lessenserie biedt een mooie gelegenheid om eens te komen kijken en als je wilt mee te doen, en zelf te ervaren of Yoga, zoals ik het aanbied, wat voor je is. Kinderen- en Tieners kunnen (tijdens de serie) te aller tijden instromen in de betreffende groep.
Voor alle kinderen (dus ook voor de nieuwe kinderen) is de laatste les een feestelijke afsluiting van het Yogaschooljaar 2015-2016. En…. nog een beetje een verrassing!
Informatie en opgave: de Marebron:
Sietske de Jongh /0623965099/ sdddejongh@gmail.com

Cursus ‘positief opvoeden’ start weer op 10 mei

Voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar die meer begeleiding willen bij opvoedproblemen
biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de cursus ‘Positief opvoeden’. Deze start op 10
mei op verschillende locaties.
Is het opvoeden soms lastig? Zou je willen dat je kind zich wat beter aan de regels houdt? Wil je
opvoeden zonder steeds ‘nee’ te moeten zeggen? Of ervaar je de opvoeding soms als te zwaar?
Kom dan naar de cursus “Positief opvoeden’.
Tijdens ‘Positief Opvoeden’ leer je waardoor gedragsproblemen van kinderen ontstaan. Je leert hoe je
het gewenst gedrag bij jouw kind kan stimuleren, hoe om te gaan met ongewenst gedrag en
voorkomen dat situaties uit de hand lopen. Hierbij wordt de methode ‘Triple P’ gebruikt (Positief
Pedagogisch Programma), die al jarenlang haar effectiviteit bewijst en vele families heeft geholpen.
Door kinderen op een positieve manier te ondersteunen en tegelijk goed voor jezelf te zorgen kun je
kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en de sfeer thuis verbeteren.
De cursus is bedoeld zowel voor ouders die problemen willen voorkomen als ouders van kinderen met
emotionele en/of gedragsproblemen. De cursus duurt acht weken en bestaat uit vijf
groepsbijeenkomsten van 2 uur en drie telefonische contacten met de trainer.
‘Positief opvoeden’ start op dinsdag 10 mei 2016 in Katwijk, Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda.
Deelname kost €25,- per persoon. Meer info en aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

2-daagse cursus Plezier op school

Plezier op school is een cursus voor kinderen die van groep 8 naar de middelbare school gaan en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken (zie folder). De cursus vindt plaats in de laatste weken van de zomervakantie in Leiden, Gouda, Sassenheim en Alphen aan den Rijn.
* Aanmelden
Kinderen aanmelden kan al vanaf vandaag! Dat kan met het bijgevoegde aanmeldformulier. In de bijlage zit ook een informatiefolder over Plezier op School. Verzoek aan u om een stukje over Plezier op school in de schoolkrant of andere publicatie te zetten. Indien gewenst kunt u de gedrukte versie van de poster en folder aanvragen via: preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl
* Groepen
De groepen van Plezier op school bestaan uit maximaal 10 kinderen. Kinderen worden ingedeeld op datum van aanmelding. Aanmelden kan tot 1 juni. Vóór de zomervakantie moet het kennismakingsgesprek plaatsvinden.
Heeft u vragen over Plezier op school, of hebben ouders vragen dan kan contact met ons worden opgenomen.
Via tel. nr. 0182 560525 of preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl
Met vriendelijke groet,