11-15 april Schoonmaakweek
23 april t/m 6 mei Meivakantie
16 mei 2de Pinksterdag - vrij

11-15 april schoonmaakweek

Komende week is de voorjaarschoonmaak in De Vogels aan de gang. Alle kinderen helpen mee opruimen en hier en daar een stoffig kastje, richeltje of plankje schoon te maken, zodat alles weer lekker fris is de komende tijd. Ouders zullen door de leerkrachten van de groepen waar nodig worden gevraagd mee te helpen. Alvast dank voor de medewerking.

22 april Koningspelen

Ook dit jaar houden we weer de Koningspelen. We starten de dag met een muzikale workout op het plein onder leiding van onze house-dj. Daarna zijn er op diverse plekken buiten spelen georganiseerd voor alle groepen. Die dag zijn de kinderen allemaal ‘s middags vrij. Daarna start ook de meivakantie.

Schoolreis Avifauna groep 1-4

De dag begon wat regenachtig maar gelukkig hebben we 's middags de zon ook gezien.
We hebben genoten van de mooiste vogels, schattige half aapjes en een indrukwekkende en leerzame vogelshow.
En natuurlijk is er volop gespeeld in de grote speeltuin.
Het was een hele gezellige dag!

Schoolreis Archeon groep 5-8

Vrijdag reden de bussen voor voor de groepen 5-8. Alle kinderen stapten in samen met begeleidende ouders en leerkrachten. Ondertussen stonden de kinderen van de groepen 1-4 achter de hekken klaar om hen uit te zwaaien. De dag begon met een zonnetje dus was het helemaal niet erg dat twee stoere jongens op een vlot bakzeil haalden en met Romeinse gewaden de dag doorkwamen. ‘s Middags was er wat regen en genoten de kinderen van allerlei activiteiten, zoals het maken van ‘’gouden’’ armbandjes van zeepsop. Kortom een fijne dag met hier en daar als gevolg: rode konen van een scherp voorjaarszonnetje.

Schoolvoetbal toernooi 2016

Geschreven door: Gitte Hooijmaijers, Fieke Kolkman en Julia Raimondo (uit het meiden a team)
Woensdag 6 april was het schoolvoetbal toernooi voor groep 7 en 8. Het was erg slecht weer maar toch ging het door. Groep 7 had geen teams. Alle kinderen uit groep 7 die mee wilden doen, deden mee met groep 8.
Er waren in totaal 4 teams. Twee jongens teams en twee meiden teams. Het a team van de jongens deden het erg goed, helaas konden ze niet door naar de finale. Ze zijn uiteindelijk derde geworden! Het b team van de jongens heeft het natuurlijk ook goed gedaan maar, ze zijn jammer genoeg niet door gegaan naar de halve finale. Het b team van de meiden, deden het ook goed. Maar zij konden helaas, net zoals het jongens b team, niet de halve finale bereiken. De meiden van het a team (daar zitten wij in) hebben het zeker goed gedaan! We hebben namelijk de finale gewonnen! Net zoals vorig jaar. Omdat we eerste zijn geworden, mogen we nu tegen alle winnaars uit onze regio. We vonden het heel erg leuk om mee te doen en erg gaaf dat we naar de volgende ronde gaan.

Bericht voorzitter Bestuur OPOO

Eerder berichtte ik u over het vertrek van onze algemeen directeur de heer Gert-Jan den Adel per 1 april. Tot de zomer zal de heer R.B.F. Niehe als interim-directeur zijn taken waarnemen. Na de zomer hopen wij een nieuwe directeur-bestuurder te benoemen, waarvoor de werving binnenkort zal starten. Het bestuur zal zich vanaf dan in een Raad van Toezicht-model richten op haar toezichthoudende taak.
Namens het bestuur,
Leendert-Jan Veldhuyzen,