24 maart Voorstelling groep 3
5 april 2de rapportavond
8 april Schoolreis bovenbouw

Paas/lente op de Vogels

De kinderen op De Vogels genoten afgelopen donderdag van hun heerlijke paasontbijtje, het was gezellig in alle groepen. De dag verliep voor de ene klas met een excursie met milieu en educatie, de andere met gym, heel veel opruimen, een lieve voorstelling van groep 3 over de kleurkrijtjes, kortom een fijne dag. Nu op naar de lente!

Schoonmaakweek

Gedurende het jaar organiseren wij altijd een schoonmaakweek extra. Deze keer in de week van 11 april. Dan worden alle richels, planken, kasten, laatjes extra onder handen genomen. U kunt zich aanmelden bij de groepsleerkrachten voor een helpende hand.

Oproep om een middag mee te helpen in de Vogels-Schooltuin

Beste ouders en kinderen,
Op zaterdag 2 april gaan we de Vogels-Schooltuin weer lente-klaar maken en willen we een paar nieuwe bedjes omspitten om er nog meer bloemen en groentes te kunnen laten groeien.
Waar: op de Vogels-schooltuin, achter school, bij gym-ingang.
Wanneer: 2 april 14.30-16.30u (bij regen wordt het verplaatst naar 9 april, zelfde tijd).
Meenemen: handschoenen, schop en schepjes, snoeischaar..e.d.
Voor vragen: ch.mundschin@gmail.com
(06-36163412 bij onzekerheid of het doorgaat.)
Wij zorgen voor iets te knabbelen en te drinken voor de harde werkers:-)
Met vriendelijke tuingroet,
Anne-Lise Roos, Christine Mundschin Dekkers, Ellen van Sambeek en Machteld Oosterkamp
van de Vogels-tuin commissie.

Oproep ouders/opa’s en oma’s voor 'de Vogels-schooltuin'

Sinds 2 jaar ligt er achter de gymzaal van de Vogels een schooltuin waar we met enkele ouders proberen kinderen te laten zien hoe leuk en interessant alles wat groeit en bloeit kan zijn. Het eerste jaar werkten de groepen 7 en 8 er hard aan, in het tweede jaar de groepen 5.
Dit jaar willen we de opzet veranderen en niet meer met hele klassen maar met kleine groepjes van 3-4 kinderen, eens per week een uurtje in de schooltuin aan het werk gaan. De samenstelling van het groepje blijft dan elke week hetzelfde en zal in overleg met de leerkracht worden vastgesteld en uit kinderen bestaan die echt geinteresseerd zijn. Door dit wekelijks te doen zullen de kinderen er daadwerkelijk iets van opsteken. Hoeveel van dit soort groepjes we kunnen draaien hangt af van het aantal vrijwilligers dat wil begeleiden.
We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers, dit kunnen ouders zijn maar ook opa’s of oma’s zijn, die het leuk vinden om eens in de twee weken of drie weken (afhankelijk van de vrijwilligers-poel) kinderen een uurtje te begeleiden bij het werken in de schooltuin. Het gaat hier het begeleiden van onkruid wieden, bloemen- en groentezaden zaaien en later het oogsten van bloemen of groenten. Kinderen vinden het heel leuk als ze bijv. bloemen mogen plukken of munt voor muntthee mogen oogsten.
Afhankelijk van het aantal vrijwilligers willen we groepjes begeleiden op:
Maandag van 14-15 uur
Woensdag van 11.00-12.00 uur
Vrijdag van 14-15 uur
Lijkt het je leuk hier mee te helpen stuur dan een mail naar ellen_vansambeek@hotmail.com met de dag(en) en tijd die je beschikbaar bent dan kijken wij hoeveel groepjes we kunnen laten draaien dit seizoen.
Met vriendelijke lentegroeten,
De Vogel-Schooltuin Commissie,
Ellen van Sambeek (moeder van Lisa groep 7 en Tijn groep 1/2A),
Anne-Lise Roos (moeder van Jens groep 4 en Phia groep 1/2a),