24 maart Lente ontbijt
5 april 2de rapportavond
8 april Schoolreis bovenbouw

Rapportavonden

In de bijlage zenden wij u de indeling voor de komende rapportavonden.
Mocht het tijdstip niet uitkomen, dan verzoeken wij u vriendelijk om zelf te ruilen met een andere ouder en dit door te geven aan de leerkracht.
Lente ontbijt
De lente komt eraan! En dat vieren we donderdag 24 maart met een gezellig lenteontbijt in de klas. Alle kinderen mogen die ochtend van huis zelf een mooi bordje met daarop een lekker ontbijtje en wat te drinken meenemen. Het 10 uurtje kan ook gewoon net als altijd mee naar school.
We wensen iedereen een heerlijke en gezellige ochtend!

Oproep ouders/opa’s en oma’s voor schooltuin

Sinds 2 jaar ligt er achter de gymzaal van de Vogels een schooltuin waar we met enkele ouders proberen kinderen (afgelopen jaar van groep 5) te laten zien hoe leuk en interessant alles wat groeit en bloeit kan zijn.
Dit jaar willen we de opzet veranderen en met kleine groepjes van 3-4 kinderen, eens per week een uurtje in de schooltuin aan het werk gaan. De samenstelling van het groepje blijft dan elke week hetzelfde en zal in overleg met de leerkracht worden vastgesteld en uit kinderen bestaan die echt geïnteresseerd zijn. Door dit wekelijks te doen zullen de kinderen er daadwerkelijk iets van opsteken.
Hoeveel van dit soort groepjes we kunnen draaien hangt af van het aantal vrijwilligers dat wil begeleiden.
We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers, dit kunnen ouders zijn maar ook opa’s of oma’s, die het leuk vinden eens in de 2 weken kinderen een uurtje zelfstandig te begeleiden bij het werken in de schooltuin. Het gaat hier het begeleiden van onkruid wieden, bloemen- en groentezaden zaaien, water geven en later het oogsten van bloemen of groenten. Kinderen vinden het heel leuk als ze bijv. bloemen mogen plukken of munt voor muntthee mogen oogsten.
Afhankelijk van het aantal vrijwilligers willen we groepjes begeleiden op:
* Maandag: 14-15 uur
* Woensdag: 11-12 uur
* Vrijdag: 11-12 uur
Lijkt het je leuk hiermee te helpen stuur dan een mail naar ellen_vansambeek@hotmail.com met de dag(en) die je beschikbaar bent dan kijken wij hoeveel groepjes we kunnen laten draaien dit seizoen.
De Schooltuin Commissie