27 - 3 febr. Nationale Voorleesdagen
5 febr. Joppendag, middag vrij
19 – 28 febr. Voorjaarsvakantie

Nationale Voorleesdagen

Van 27 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats.
In elke groep zal tijdens deze dagen extra voorgelezen worden. Wij zoeken enthousiaste voorlezers, dus meldt u zich gerust aan bij de
leerkracht van uw kind. Bij alle groepen komt een intekenlijst te hangen. Opa's, oma's, iedereen is welkom!

Joppendag

Op vrijdagochtend 5 februari vieren we Joppendag,
de dag dat alle juffen en meesters jarig zijn. Het thema is Carnaval. In de klassen en aula is er een gezellig programma ism met de oudervereniging opgesteld.
Alle kinderen en leerkrachten komen verkleed naar school.
De middag is vanaf 12 uur vrij voor alle kinderen, zoals al eerder is aangekondigd.

Januari: toetsenmaand

In januari worden de citotoetsen afgenomen in alle groepen. Zorgt u dat de kinderen uitgerust en op tijd op school komen?
Op tijd naar bed, zonder schermpjes helpt echt!
Dank voor uw medewerking.

We gaan respectvol met elkaar om

In overleg met de MR, graag u aandacht voor het volgende: een school is een dynamische omgeving waarin allerlei dingen gebeuren. In de regel lopen de meeste zaken goed en gaan leerkrachten, ouders en kinderen in goede harmonie met elkaar om. Soms zijn er zaken die extra aandacht verdienen waarbij wij bewust dienen om te gaan met de manier van communiceren. Voor respectvolle communicatie geldt een aantal omgangsregels, die we hieronder expliciet benoemen.
- We leren onze kinderen/leerlingen om respect te tonen voor ouders, leerkrachten en andere volwassenen.
- Als volwassenen gaan wij respectvol om met onze kinderen/leerlingen.
- Leerkrachten tonen respect voor ouders en hun kennis van en ervaring met hun kind.
- Ouders tonen respect voor de expertise en vakbekwaamheid van de leerkracht rondom de diverse leerlingen in de groepen/school.
- Is er verschil van inzicht tussen een ouder en een leerkracht, dan wordt dit in eerste instantie zonder de leerling erbij besproken. Eventueel kan de leerling later wel aan het gesprek deelnemen.
Als wij allen op bovenstaande alert blijven, kunnen we constructief samenwerken ten einde zo optimaal mogelijk onderwijs en opvoeding te realiseren. Veel dank voor uw medewerking.