17,18,21 sept. Studiedagen- lln. vrij
12-30 okt. Project Wetenschap en Techniek
19-23 okt. Herfstvakantie

Verkeerssituatie rondom school

Momenteel brengt Gemeente Oegstgeest (on)wenselijke verkeerssituaties in beeld in de Gemeente, zo ook die bij De Vogels.
Onze wensen zijn bijvoorbeeld:
• zebrapaden witter maken zodat deze duidelijker afsteken.
• Bij de parkeerhavens-uiteinden palen of bomen plaatsen zodat niet geparkeerd kán worden bij de oversteekplaatsen.
• De kiss&ridezone bij de school verwijderen.
Of onze wensen (op termijn) gehonoreerd worden, weten wij niet. Het enige wat wij nu kunnen doen en al tijden doen: u en uw kind(eren) aansporen op veilig verkeersgedrag voor eenieder.
Wij verzoeken u daarom gedurende de haal- en brengtijden, uw auto ín de parkeerhavens te parkeren. Wilt u svp géén gebruik maken van de kiss&ridezone. Kinderen zien het verschil tussen stoep en zone nauwelijks en automobilisten zien er gemakkelijk kinderen over het hoofd. Wij verzoeken u tevens niet bij de oversteekplaatsen te parkeren: het is so wie so verboden en levert eveneens zeer gevaarlijke situaties op voor voetgangers en fietsers.
Mede namens vele bezorgde ouders, dank voor uw medewerking,

ZomerVakantiePas 2015

De makers van de VakantiePas gaan ervan uit dat uw kinderen, en u als ouder, veel plezier hebben gehad met het doen en bezoeken van de activiteiten die zij voor de VakantiePas hebben samengesteld.
Elk jaar vragen zij VakantiePassers naar hun mening over de Pas en de activiteiten. Voor het VakantiepasTeam is het heel belangrijk om b.v. te weten of de activiteiten aanslaan en welke er volgend jaar opgenomen zouden moeten worden. Wilt u uw kinderen vragen om via vakantiepas.nl/vipvel een paar korte vragen te beantwoorden?
De moeite wordt beloond, want
onder alle inzendingen worden een fiets en verschillende vrijkaartjes voor activiteiten verloot. U kunt zelf natuurlijk ook uw opmerkingen kwijt op het formulier!

Brede Schoolactiviteit: Kleuter- Kinder- en Tieneryoga bij de Yogaboom - rectificatie

De lessen in de speelzaal van de school gaan weer starten!!
Nieuw: een kleuteryogagroep op vrijmiddag direct na schooltijd.
Start 15 september
Let op: deze groep is in tegenstelling tot eerdere berichtgeving voor de groepen
1,2,3 en 4: ’Soepel en Speels 1’
Kinderyoga op dinsdagmiddag van 15.00-. tot 16.15 uur voor kinderen uit de groepen 1 en 2 en 3 en 4. Het accent ligt op speels bewegen, ontdekken en ontspannen aan de hand van een yoga-avontuur
Herfstserie 15/9; 22/09; 6/10; 13/10; 27/10; 03/11
Start 24 september ’Lekker in je vel’
Kinderyoga op donderdagmiddag van 15.00-.tot 16.15 uur voor kinderen uit de groepen 5 en 6. Het accent ligt op het voorzichtig bewust worden van de eigen behoeften, mogelijkheden en grenzen van het kind in relatie tot zichzelf en in relatie tot de ander. Er worden speelse oefeningen aangeboden.
Herfstserie 24/9; 01/10; 08/10; 15/10; 29/10; 05/11
’Eigen power’
Tieneryoga op donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur, voor jongens en meiden uit de groepen 7 en 8. Het accent ligt op ontspannen, concentreren en focussen en op het ontdekken van eigen kwaliteiten en eigen kracht.
Herfstserie 24/9; 01/10; 08/10; 15/10; 29/10; 05/11
Nieuw!!! Kleuteryoga Start 09 oktober
’Soepel en Speels 2’
Kleuteryoga op vrijdagmiddag van 12.00- tot 13.15uur. (inclusief lunch uit eigen doos en eigen beker)voor de kleuters uit de groepen 1 en 2 Het accent ligt op speels bewegen, ontdekken en ontspannen aan de hand van een yoga-avontuur.
De kleuteryogagroep is nieuw en start bij voldoende inschrijving.

Wil je een keertje komen kijken kom dan, in de maand september of oktober, met je ouder(s)/verzorgers naar een van de lessen Kinderyoga “Soepel en Speels 1”op de dinsdagmiddag
Herfstserie 09/10; 16/10; 30/10; 06/11

Opgave en informatie graag rechtstreeks bij: de Marebron/de Yogaboom, Sietske de Jongh sdddejongh@gmail.com 0623965099 / 071 5766772

Blokfluitles op de BSO

Maandag 7 september was het dan zover! De eerste blokfluitles… de kleintjes konden niet ophouden met fluiten zo leuk was het. We zijn begonnen met een paar kinderen maar er is nog gelegenheid mee te doen. Uw kind kan gratis een open les komen doen om het te proberen. Er zijn leenfluiten als u geen blokfluit hebt. Wel wil ik het even weten.
Als u besluit door te gaan verbindt u zich in elk geval tot kerst, of voor het hele jaar.
De les is elke maandagmiddag behalve vakanties. Het rooster is als volgt:
15.00 – 15.15 uur: koek en limonade voor de eerste groep
15.15 – 15.55 uur: Fluiten met visjes ( 6jaar)
16.00 – 16.40 uur: Blokfluitfeest deel 1 voor beginners vanaf 7 jaar
16.45 – 17.25 uur: gevorderden
Meer informatie vindt u op: http://www.mirtetak.nl/cursussen/voor-kids/blokfluitles-vanaf-6-jaar U kunt me ook mailen: lieneke.schotanus@mirtetak.nl