3 sept. Informatieavond: tijden gewijzigd!17, 18 en 21 sept. Studiedagen29 sept. Voorstelling groep 1/2a
1 okt. Minikoraal gr.7-8
2 okt. Hutspot eten
12-30 okt. Project Wetenschap en Techniek
19-23 okt. Herfstvakantie

Eerste schoolweek

Wij hopen dat u allen van een fijne zomervakantie heeft genoten en de komende tijd ook nog van een mooie nazomer mag genieten tussen alle werkzaamheden door.
In de zomervakantie is er ondertussen op school van alles gebeurd: het plein is groener geworden, het theater is verder aangekleed met geluid, licht en prachtige gordijnen, extra kapstokken zijn gemonteerd.
De eerste schoolweek is alweer achter de rug.
Kinderen moeten weer wennen aan het ritme en komen langzaamaan goed op gang. Her en der worden de puntjes (soms letterlijk) weer op de i gezet. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking met u rondom het onderwijs aan en opvoeding van de kinderen!

Lunchen op School

Indien er wijzigingen zijn rondom Lunchen op School, dan verzoeken wij u vriendelijk dit z.s.m. door te geven aan Xandra Hopman via e-mail: xandra@obsdevogels.nl.
Per ongeluk is in augustus 1 maand te veel geïncasseerd. De bedragen van €20,- of € 26,- zullen worden verrekend met de incasso van oktober aanstaande. Onze welgemeende excuses hiervoor!

Studiedagen 17-21 september

De studiedagen zijn dit schooljaar geclusterd op donderdag 17, vrijdag 18 en maandag 21 september. De kinderen zijn die dagen vrij.
Op 17 september houden wij ons bezig met: intervisie, executieve functies van kinderen en feedback en feed-up aan kinderen.
Op 18 en 21 september volgen wij een Scrumtraining, het werken met zelfsturende teams.

Informatieavond 3 september: tijden gewijzigd!

Op de informatieavond krijgt u alle informatie over het leerjaar van uw kind(eren). Ook worden de klassenouders gekozen en luizenouders. Tevens kunt u eventuele wijzigingen doorgeven van uw adres, email en telefoonnummers. U wordt die avond verwacht in het lokaal van uw kind(eren) op de volgende tijden:
19.00-20.00 uur: groepen 3/4 en 7/8
20.15-21.15 uur: groepen 1/2 en 5/6.

Stagiaires

Ook dit schooljaar zullen in diverse groepen PABO-stagiaires zijn. Deze lopen vooral op de dinsdagen stage en af en toe een hele week.
Ook komt een LIOer (Leraar In Opleiding) ons team versterken. Zij heet Laura Casius en komt drie dagen per week vanaf 1 september tot januari in groep 5 bij juf Henrike en Simone. Zij heeft na haar VWO, sterrenkunde gestudeerd en oa bij Space Expo gewerkt. Ook houdt zij zich bezig met Programmeren voor Kinderen. Deze kennis en ervaring zal zij eveneens op school gaan inzetten.

Inschrijven broertjes / zusjes

Wij verzoeken u vriendelijk broertjes en zusjes uiterlijk rond hun tweede jaar in te schrijven op onze school. Dit om vroegtijdig rekening met hen te kunnen houden bij de indeling van de groepen.

Blokfluitles vanaf 6 jaar

Wil je graag muziek maken en een instrument leren spelen? Je leert niet alleen fluiten, maar ook ritme, maat, zelf muziek verzinnen en hoe je kunt optreden. Voor de allerjongsten die nog niet kunnen lezen gebruik ik een verhalende methode over kikkervisjes. De blokfluitlessen beginnen 7 september en worden gehouden in het speellokaal.
Maandagmiddag:
15.00 – 15.15 uur: limonade en koek voor de eerste groep
15.15 – 15.55 uur: fluiten met visjes ( 6 jaar)
16.00 – 16.40 uur: Blokfluitfeest ( 7 jaar en ouder)
Meer informatie en opgave: http://www.mirtetak.nl/cursussen/voor-kids/blokfluitles-vanaf-6-jaar
Lieneke Schotanus 06 41 97 23 05

BplusC – cursusjaar 2015-2016

BplusC biedt een breed aanbod aan kunst-educatie in alle kunstdisciplines, binnen en buiten schooltijden. Op 31 augustus gaat het nieuwe cursusjaar van start. De eerste twee weken zijn alle groepslessen open; iedereen kan vrijblijvend een les muziek, dans of beeldend uitproberen. Individuele proeflessen (zoals voor instrumentlessen) gaan op afspraak via Cursusadministratie@BplusC.nl
Zie bijlage voor meer informatie.