24 april Voorstelling groep 1/2c
Pinkstervakantie
 31 mei   Voorstelling groep 1/2d

KONINGSSPELEN

Mooier weer konden wij ons niet wensen. ‘s Morgens kwamen de kinderen rustig aangelopen naar het veld. Eerst het met z’n allen het fitlala-dansje onder leiding van meiden uit groep 8. Vervolgens gingen de groepen de stempelloop doen om uiteindelijk spelletjes te doen op diverse velden. ‘s Middags aten de kinderen van groep 5 tot en met 8 een Koningsmaal om daarna voluit er tegenaan te gaan op het sportveld. Kortom een fijne dag met veel samenspel!

Na de meivakantie: project Ondernemen, thema ‘Hout’

Alle groepen gaan na de meivakantie weer een onderneming starten met als thema Hout.

Over hout valt veel te vertellen en in de groepen komen diverse aspecten ervan aan de orde. Wanneer ú meer weet van hout (en/of wat ermee te maken heeft/is), bent u van harte welkom hier over te vertellen in de groep(en). Laat het svp weten aan de leerkracht(en) van uw kind(eren).

Daarnaast gaan de groepen aan de slag met producten/diensten. Al brainstormend en associërend komen kinderen met de juffen en meesters op ideeën. Als het plan door de ‘bank’ is goedgekeurd, kunnen de groepen een lening krijgen om te investeren in het maakproces. Maandag 28 tot woensdag 30 mei is de verkoop voorafgaand aan de lessen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

OPROEP: INSTRUMENTEN

Voor de muzieklessen zijn wij op zoek naar bruikbare gitaren en keyboards. Deze zullen door volwassenen gebruikt worden voor de begeleiding van onze muzieklessen. Heeft u een instrument over? Laat het ons weten via administratie@obsdevogels.nl

Binnengekomen: KIES spel- en praatgroep

Binnenkort in Oegstgeest KIES spel- en praatgroep (spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Klik hier voor informatie.

Binnengekomen: Webinar over Kinderen en pesten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 16 mei een webinar over Kinderen en pesten. Dit webinar wordt gegeven door Tischa Neve, bekende kinderpsycholoog en opvoedkundige. Dit gratis webinar is bedoeld voor alle ouders in de regio met kinderen tussen 4-12 jaar. Klik hier voor meer informatie.