19 - 22 februari

Lente ontbijt

Goede vrijdag

‘Democracity’ Spel groep 7

Vorige week heeft groep 7 van De vogels het ‘Democracity’ spel op het gemeentehuis gespeeld, onder leiding van Prodemos. De raad heeft hierover op haar website een nieuwsbericht geplaatst en er over getweet. Hieronder ter info de links.

Democracity

Wintervoorstelling groep 1/2a
In een winterwit decor zongen, speelden en dansten de kinderen van groep 1/2a  naar de noord- en zuidpool en werd het een winterwarme voorstelling. Dank lieve kinders en juf Jannicke!

Joppendag

Donderdag 22 februari is het Joppendag op De Vogels. Op deze dag vieren we samen de verjaardag van alle juffen en meesters. Het thema dit jaar is ‘feest!’.
Om er een extra feestelijke dag van te maken organiseert de commissie ieder jaar een leuke activiteit voor de kinderen en leerkrachten. Dit jaar maakt elke groep lekkere hapjes/drankjes en trakteert daarmee andere groepen, want wie jarig is trakteert. U hoeft dus geen 10-uurtje mee te geven. De dag wordt extra feestelijk als de kinderen verkleed komen. De pauzetijden zijn zoals altijd een gewone donderdag. Er is ook gewoon gymles.

We hebben er zin in!

Muzikale inloop vrijdag

Spelen met wiskunde: voorjaarsvakantie in Rijksmuseum Boerhaave

In de voorjaarsvakantie kun je naar hartenlust spelen in Rijksmuseum Boerhaave. In de doe-tentoonstelling Spelen met wiskunde maak je zelf een woeste draaikolk, bouw je je eigen brug en speel je als een kunstenaar met perspectief. Ontdek de overeenkomst tussen een fotomodel, een Formule-1 coureur en een muzikant. Alles draait om wiskunde!

Heb je alle spelletjes in het museum gedaan en kun je er geen genoeg van krijgen? Kom dan op zondag 18 februari naar de twee kinderworkshops vol (te) gekke wiskunde door Margriet van der Heijden, auteur van Het Wiskundehondje en wetenschapsjournalist NRC-Handelsblad. Je ontdekt er de symmetrie van je eigen lichaam door jezelf letterlijk en figuurlijk dubbel te vouwen. Doorlopend is er vanaf 17 februari tot en met 4 maart een speciaal vakantieprogramma in Rijksmuseum Boerhaave waarbij kinderen hun eigen rekenaap in elkaar knutselen en meebouwen aan een giga-geometrisch bouwwerk.

De familietentoonstelling Spelen met wiskunde is te zien t/m 31 december 2018.

Meer informatie & aanmelden:

www.rijksmuseumboerhaave.nl/wiskunde

Toegang tot alle vakantieactiviteiten is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Oproep - oude thee/keukendoeken:

Gevraagd: oude thee/keukendoeken voor het knutselen; mocht u deze nog hebben liggen of over hebben dan zijn wij er erg blij mee. U kunt ze afgeven bij de conciërge Caroline of Jolanda.

Alvast hartelijk bedankt!

Schoolmelk

Op de basisschool worden de meeste kinderen wel dubbel zo groot. Om groot en fit te worden zijn

gezond eten en veel bewegen belangrijk. Ook op school. Met elke dag een koud pakje schoolmelk zijn ze al lekker bezig. Daarom biedt uw school de mogelijkheid om een abonnement te nemen op schoolmelk.

Schoolmelk abonnement afsluiten?

Ga naar www.schoolmelk.nl en sluit een abonnement af voor slechts 28 cent per pakje. Uiterlijk drie weken na het afsluiten van het abonnement start de levering. De melk wordt elke week op school bezorgd en in de koelkast gezet. Zo heeft uw kind elke dag een lekker vers en koel pakje schoolmelk.

Subsidie van de overheid

De overheid wil kinderen helpen gezond te eten en ziet daarbij het belang van melk. Daarom geeft de Europese Unie subsidie op schoolmelk en kost één pakje slechts 28 cent.

Vragen? Bel het Schoolmelk-team via 088-116 80 06 of ga naar de website www.schoolmelk.nl

Wij wensen u een goed weekeinde en straks een fijne voorjaarsvakantie..

Team OBS De Vogels