Bloemen- en moestuin op de Vogels

Na intensief spitten, graven, aardezakken sjouwen, zaaien en planten door ouders en leerlingen is het grasveld achter de school in een prachtige schooltuin omgetoverd!
Van de Rabobank-prijs hebben we aarde, bloembakken (voor boven op het kleuterplein), bessenstruiken, planten en zaden gekocht; van leerlingen en ouders hebben we planten, struiken, kruiden, groentes en boomstammen cadeau gekregen.
Nu hebben we een mooie tuin met bloemen, groentes en fruit; en alles groeit al mooi!

Iedereen die daaraan meegewerkt heeft, hartelijke dank! Met name de leerlingen die enthousiast en vlijtig hebben geholpen en niet te vergeten de SKO waarvan we steeds de waterkraan mogen 'lenen'.

Wat er nog verder moet gebeuren:
Naast het onderhouden van de planten (onkruid wieden, water geven bij droogte, oogsten, verzorgen), zou ik graag nog paadjes willen aanleggen en het overtollig zand moet op een hoop geschept worden. Hierbij is hulp zeker welkom.

Wat we nog nodig hebben
1. Stenen om paadjes tussen de vakjes aan te leggen en boomstammen om de tuin af te kaderen.
2. Tuingereedschap dat op school mag blijven (schop, schepjes, kruiwagen).

Voor de toekomst
De afgelopen periode ben ik veel onder schooltijd komen werken maar dat gaat me in die intensiteit niet meer lukken en dat is gelukkig ook niet meer nodig, de tuin staat.
Ik zal er vanaf nu elke maandag middag van 15-16 uur zijn (mits geen regen) en wie wil meehelpen, is hartelijk welkom! (Als je graag wilt komen helpen maar kan je alleen op een andere dag, laat je het me weten? Ik zou ook op woensdag en vrijdag kunnen.)
Iedereen die interesse heeft om mee te helpen en/of mee te denken rond de tuin, is welkom; je mag me je e-mail geven, dan hou ik je op de hoogte over alles rond de tuin; dan weet ik ook wie ik mag vragen, wanneer er extra hulp nodig is. Van een aantal ouders weet ik dat al.
Het mooiste zou zijn als we een tuin-groep met ongeveer vijf leden zouden kunnen oprichten: de 'bloemen-en-moestuin-groep'.)

Na de zomervakantie
Van september tot maart ben ik met mijn gezin voor een half jaar in het buitenland en zoek ik iemand of een groepje mensen, die de verantwoordelijkheid voor die tuin voor die tijd wil overnemen. Wie weet, hebben we voor die tijd al die 'bloemen-en moestuin-groep', dat lijkt me het mooist.

Geniet ervan!
Ik hoop dat er veel kinderen, ouders en leraren plezier aan de tuin zullen beleven! Hoe? Eigen pepermunt-tee zetten voor in de pauze of tijdens de lunch; bosjes bloemen  plukken voor in de klas; in de pauzes wat besjes of tomaatjes snoepen;  of groente mee naar huis nemen (met name de kinderen die er zo enthousiast hebben mee geholpen!) of gewoon door ervan te genieten door ernaar te komen kijken van dichtbij of vanuit het raam van de lerarenkamer.

Met enthousiaste tuingroet!
Christine Mundschin Dekkers