OBS DE VOGELS

ONDERNEMEND IN ONDERWIJS


Openbare Basisschool De Vogels te Oegstgeest is in 1999 gestart in nieuwbouwwijk Poelgeest te Oegstgeest. Ondertussen is zij uitgegroeid tot een school met ruim 300 leerlingen. 
Het onderwijs op De Vogels is voornamelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderwijskundig onderzoek. Een veilig schoolklimaat staat voorop, waarbinnen doelgericht wordt gewerkt aan een optimale  opbrengst. Onze resultaten liggen ruim boven het landelijk gemiddelde van vergelijkbare scholen.  
OBS De Vogels is vanuit het Ministerie van OCW aangewezen als een voorbeeldschool vanwege het directe instructiemodel en opbrengstgerichte werken. Momenteel doen wij mee met het "100-scholen-traject" waarmee wij middels subsidie techniek en wetenschap op de kaart zetten.  Er is ruim aandacht voor sociale, expressieve en ondernemende vaardigheden. U ziet dit o.a. terug binnen ons jaarlijkse schoolproject waarbij alle groepen zelf een onderneming starten en de jaarlijkse voorstellingen van elke groep.  Sociaal worden kinderen gestimuleerd en conflicten opgelost middels het model Mediation voor leerlingen.  

Laatste nieuws

Overzicht nieuws

Sfeerimpressie

Joppendag 2 Zomerpleinfeest 2
Sportdag Project wetenschap en techniek